Varför du behöver en ergonomisk stol på arbetsplatsen

Låt oss prata om ergonomiska stolar. Det handlar nämligen om din hälsa och effektivitet. Oavsett om du arbetar hemma eller på ett kontor är grunden för en ergonomisk arbetsplats en ergonomisk stol. Att utforma arbetsplatsen för att främja ergonomin kommer att förbättra din hälsa och effektivitet. Låt oss titta närmare på dessa fördelar och varför du behöver ergonomiska stolar på din arbetsplats.

Kombinera stående och sittande arbete för bättre ergonomi

Hälsa är förstås den främsta prioriteringen. Att sitta länge är aldrig bra och din kropp mår bättre om du investerar i en arbetsmiljö där du kan variera att arbeta stående och sittande. En grundläggande rekommendation är att arbeta i 30 minuters intervaller. Om du under din arbetsdag varierar en stående och sittande ställning på det här sättet kommer du att märkbart förbättra din hälsa. Börja med att leta efter den bästa ergonomiska stolen för just dig. RH Logic 400 är en stark kandidat som är byggd för att passa alla typer av kroppar. Det handlar inte bara om vad som passar din kropp bäst utan också om vad som passar till ditt skrivbord och vad som passar in i din arbetsmiljö. Människor tycker ofta att den bekvämaste stolen är det bästa valet. Bekvämlighet är såklart viktigt, men det finns också andra aspekter att överväga innan du gör ditt val.

RH Logic 400 - Ergonomisk stol som passar alla!

Prioritera både bekvämlighet och rätt ryggstöd

Som sagt är komfort viktigt, men du måste också tänka på att stolen ger rätt stöd. Det är en balansgång och kan jämföras med om du letar efter en ny madrass till sängen. Den ska varken vara för mjuk eller för hård. Leta efter en stol som är bekväm då du sitter ner och som ger rätt stöd.Detta är särskilt viktigt när det gäller stöd för ländryggen, eftersom en obekväm stol är dåligt för den nedre delen av ryggen och kan resultera i skadade kotor och andra problem som måste behandlas. Våra kroppar åldras, men förebyggande åtgärder är nyckeln för en hälsosam kropp under lång tid. Om du sitter under långa stunder är det dags att upptäcka de bästa ergonomiska lösningarna för din dagliga rutin.  

Gör ergonomi till en god vana

Att använda en ergonomisk stol är också en fråga om vana. Lika mycket som det är en vana att sitta i en obekväm stol trots att det tydligt känns att man inte sitter korrekt måste du vänja dig vid en ergonomisk stol. Börja därför att leta efter den typ av stol som passar dig bäst för att på så sätt börja arbetet med att ergonomiskt utforma din arbetsplats. Tänk också på att det är viktigt att inte sitta ner under hela arbetsdagen trots att du har en bra stol. Det är fortfarande bra för kroppen att stå upp och ta raster oavsett typ av stol. En annan typ av ergonomiska hjälpmedel är röststyrning. Det gör att du inte behöver använda tangentbordet utan kan tala om för tangentbordet vad det ska skriva åt dig. Det är ett bra sätt att avbelasta skuldror, axlar och nacke.

Förbättra din arbetsplats redan nu

Det rekommenderas att redan idag börja titta närmare på fördelarna med att använda en ergonomisk stol. Att investera i ergonomiska stolar på arbetsplatsen har bara fördelar och kan göra stor skillnad för ditt välmående.Oavsett om du arbetar hemifrån eller på ett kontor kommer du att ha glädje av din nya ergonomiska stol och de fördelar den ger dig i form av bättre hälsa, välmående, kreativitet m.m.